Най-интересното във вестниците на 26 януари, сряда

Най-интересното във вестниците на 26 януари, сряда

Най-интересното във вестниците на 26 януари, сряда

Колкото и да ни се иска днес да съобщим добри новини, няма да стане. Вестниците са кахърни. Само едно изключение идва от Токио, където е премиерът Борисов, подкрепен от мощна журналистическа група.

Японци: Жените ви са красиви заради киселото мляко/Много компании се интересуват от инвестиции у нас, тържествува "Стандарт".

Това с киселото мляко е много обнадеждаващо и даже животоспасяващо. Защото в същия вестник пише 2 бона трябват за издръжката на семейство/Храните поскъпнаха, доходите замръзнаха. Та ще се спасяваме с кисело мляко - хем евтино, хем разкрасяващо. Остава да измислим какво да ги правим мъжете. Защото те само с бацилус булгарикум няма да минат.

Тъй се добутваме пак до лошите новини: Всеки пети кредит с голям проблем ("Труд"), Пациенти в тежко състояние ще се лутат от град в град ("Дневник"), 100 хиляди българи с деменция ("Новинар"), Сребърният фонд приключи 2010 г. само с 60 млн. лв. приход/Половин година от бюджета не идва и лев за гарантиране на пенсионната система ("Сега").

Нов сюжет със столичното парно разкрива "Дневник" - Абонатите на "Топлофикация" ще плащат два пъти за ремонти/Софийското дружество е влагало в "друго" парите от сметките. И възмутено коментира Провокация към разума на абонатите.

Политическите новини също хич ги няма. Сравнително интересно съобщение има в "Сега" ГЕРБ обмисля закриване на неудобната "Антимафия"/Управляващите са недоволни от честите препитвания на свои представители в парламента.

Като тъжна смешка звучи СДС се обяви за алтернатива на управлението, защото някога мощната синя партия се е добутала до около 3% подкрепа сред избирателите. Същата работа е с ДСБ, макар че те не губят самочувствие На Бойко Борисов му гори под краката/"Синята коалиция" не може да подкрепи цялостната политика на правителството, казва зам.-шефът на парламента Екатерина Михайлова в "Сега". Според "Новинар" не само сините имат миражи БСП и СДС мечтаят за властта.

Съвсем смешен си е поредният лупинг на премиера Предпоследно: Забраната за пушене - от 2013 г. ("Дневник").

Всички вестници подобаващо тържествено отбелязват първия осъден висш чиновник от миналото правителство. Имейли пращат Мургина в затвора за 4 години , съобщава "24 часа" и коментира Темида отбеляза 4 точки с Мургина. Каква е точно позиция много не се разбира: "Посланието е - ако някой пречи държавата да си събира данъците, наказанието го застига. И пред Европа звучи добре, борбата с корупцията върви. Всъщност спомняме си, че проблемите на Мургина започнаха в началото на 2009 г. в една ситуация, в която се водиха подмолни битки в тогавашното управление. Но да речем, че няма значение как е започнало всичко, важен е крайният резултат - българската Темида има превръзка на очите. Нали така?" ?!

"Труд" също коментира За Темида между два доклада: "Най-сетне! Възклицанията пълнят форумите след присъдата на бившата шефка на данъчните Мария Мургина. Прецедент е гражданството да аплодира правосъдието. А има ли поводи за възторзи? Да не бъдем черногледи - не всеки ден за някой “голям” съдът отсъжда: “Виновен”! Признание за читава работа на държавното обвинение, червена точка за държавата пред Брюксел. Пак чакаме евродоклад, а Европа искала присъди".

Иначе най-забавната дописка е Стреляли по Христо Ковачки, той не знае в "24 часа". Всъщност никой не знае освен някакъв сайт. Що го пуска, само "24 часа" си знае. Вероятно, за да покаже какво е това обективна журналистика.

Скука, та се пука и в коментарите, но ето няколко загглавия:

Антон Дончев: Обхванала ни е национална паника, "Труд"

Без закон за НСО цари беззаконие, "24 часа"

Държава без гарант за законност, "Дневник"

Кога има смисъл данъците да се определят с референдум/В незряла демокрация като нашата популизмът лесно надвива правилата и финансовата дисциплина, Георги Ангелов, "Сега"

И ние плащаме за фалитите в САЩ/Обезценка на валутите води до галопа на цените, Лъчезар Богданов, "Стандарт" 

Народна борба, Калин Терзийски, "Новинар"

За да завършим с нещо умно и проникновено, пък и отиващо на преглед на печата, ще цитираме неповторимия Джимо от седмичната му колонка в "Сега" Безплатен обед: "Юда трябва да е патрон на журналистите, понеже дал информация къде е Христос".

"МениджърНюз" ви желае приятно четене.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ