Най-интересното във вестниците на 27 август, петък

Най-интересното във вестниците на 27 август, петък

Полицейската операция с най-звучното име продължава да шества из днешната преса.

Смърди ли от “Дупета”, пита"Труд". И разкрива, че фирмите, атакувани от униформени и ветеринари, са на един собственик. Той пък твърди, че е жертва на сблъсък на интереси.

Още една операция е разгледана в "Труд" - в интервю прокурорът по "Октоподи" разказва за делото и героично споделя Не се боя, че чули Алексей да иска един ден с мен.

"Дневник" продължава темата с българските роми, екстрадирани от Франция. Коментарът се нарича Цигани и циганизация. "Проблемът обаче не е просто в циганите, а в циганизацията. Въпросът е дали българите като уж държавотворчески елемент в нацията ще приобщят ромското малцинство към базисните принципи на цивилизования живот, или малцинството ще дърпа мнозинството към себе си. Дали полека-лека ще цивилизоваме гетото, или гетото ще се разширява към центъра. Защото белезите на общата циганизация са вече доста видими", пише Бойко Пенчев.

И "Новинар" е на същата вълна с Евророми.

"24 часа" се е заел с обществено-полезни въпроси. 9 цифри, които ще объркат 7 милиона брани българите от намерението на Комисията за регулиране на съобщенията всички телефони да се набират задължително с кода на населеното място. Столичният кмет Йорданка Фандъкова пък казва за строителството в центъра Извинете, до 2-3 г. ще отпушим София!

Любопитно е нашествието на кебапчето в заглавията на вестникарските анализи.

Балонът на кебапчето/Хванаха ни за канарчета с раздутите цени на салама по държавна рецепта, оценява "Стандарт".

"Сега" се заяжда с вчерашното интервю на регионалния министър Росен Плевнелиев с коментара Може ли плаж без кебапче и магистрала без анекс/В края на лятната ваканция министрите показват симптоми на слънчасване - спорят не само помежду си, но и със самите себе си. Още по-суров е този вестник към премиера - Борисов залъгва електората на ДПС като всички останали.

Всъщност българската язвителност към управляващите е нищо в сравнение с швейцарската - Божидар Димитров - българският юмрук Божи/Един гневен български министър проклина неверния си народ. Това е статия, публикувана в "Тагесанцайгер", лансирана в превод на българската редакция на "Дойче веле" и оттам, разбира се, публикувана във всички родни медии. Статията за "бикообразния министър с могъщата двойна брадичка" обаче е толкова страстна, че направо й прозира синьото софийско мастило. Нали знаете този начин за пране на информация/позиция - журналисти/политици пробутват нещо навън и след това го цитират навътре от авторитетен задграничен източник. 

Така с "българския юмрук Божи" можем да броим политическия ловен сезон за открит. 

"МениджърНюз" ви желае приятно четене.

Още заглавия: 

За стила на оставките, Васил Гарнизов, "Труд"

У нас чуждата музика се върти на воля, но за българската трябва да се плати/ГЕРБ има още малко време да изневери на наложилата се традиция и да обърне поредния закон за радиото и телевизията в полза и на повече от десетината човека, които основно ще обслужи, Божидар Божков, "Сега"

Един ни плаща, а друг поръчва музиката/Чакайте рокади и нова визия на БНТ, казва Бойко Станкушев, "Стандарт"

Иван Антикаджиев: Няма логика в здравната ни система/Здравната карта няма да подобри медицинското обслужване, но трябва да я има, твърди най-известният стоматолог в държавата, "Новинар" 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ