Най-интересното във вестниците на 30 юли, петък

Най-интересното във вестниците на 30 юли, петък

Най-интересното във вестниците на 30 юли, петък

Мътни криминалета затлачват вестниците. Не стига съчинението за фалшивото отвличане на брата на Димитър Бербатов, плъзнало из всички медии откъм британския "Сън", ами се къдри и драма със заплаха за покушение срещу Иво Инджев. "Труд" и "24 часа" първо пишат Журналистът Иво Инджев: Готвят ми покушение!, позовавайки се на неговия блог. После в същия блог Инджев обяснява Интригата с „готвеното покушение“ срещу мен набра скорост... Двете теми са начело в класациите на най-четените дописки в сайтовете. Близо до тях е интересът към Прокуратурата разследва Дянков като неизвестен извършител ("Дневник").

За пореден ден пресата изяснява какви ги е вършила жената на Вальо Топлото. "Труд" например е опнал цели две парчета Жената на Топлото: Вальо създаде вашата фирма, а собственичката на изнудваната фирма в интервю обяснява Следят ме поршета, пуснаха телефона ми в сайт за секс.

Новините от престъпния свят и неговите съприкосновения с правоохранителните и правосъдните органи са толкова редовни, че заглавията веча са някак интимни Сако каза сбогом на килията ("24 часа") или 4-ти ден издирват Фалих, намериха чехъл до колата му ("Труд").  

Разбира се, продължава скандалът с битото семейство в Кърджали, като всеки вестник слага ударението според собствените критерии. Проверка за полицейски бой в ход, дирят проститутка, информира "24 часа". Цветанов: Влизането в дома на Мустафови е по закон/Да не се политизира акцията в Кърджали, поиска МВР шефът, пише "Стандарт". Прокуратурата разклати версията на МВР за побоя в Кърджали, а Лидерът на "Атака" заплаши с чистка журналисти в БНР/Скандалът породи съмнения за намеренията на политиците с новия медиен закон, набляга "Сега". Парещи въпроси за случая “Кърджали” е коментарът на "Труд".   

Криминално-политическите сюжети са обогатени с нов развой в интрига между Ахмед Доган и неговите милиони от консултантска дейност, от една страна, и парламентарната комисия за конфликт на интереси, от друга. БСП и ГЕРБ "спасиха" Доган, съобщава "Новинар". Политическа воля, при това обединена, коментира "Дневник". Обаче Той въздаде справеливост -Бойко призова депутатите да решат за Доган сега/Свикват още утре извънредно заседание за "Цанков камък", пише "Стандарт". 

Добавка има и в многомесечната афера за мистериозно резрешената визуална реклама на дрога - Цачева се извини на българите за гафа с наркопоправката/Дават скандалното изменение на прокуратурата, информира "Новинар". И коментира НС дава на РБ едно голямо SORRY.

"Дневник" има собствен принос в политико-криминалните теми с Прокуратурата отказа да разследва Овчаров за газовите договори, а "Сега" - със "Синята коалиция" е за ревизия на идеите за спецсъда.

За да не забравяме операция "Килърите", "Новинар" й посвещава анализ Войната между Йоца Амстердам и Бойко Борисов – рунд трети.

За да не ни липсват статии за правосъдието, "24 часа" пуска статия Имоти на прокурорите под лупа.А на другите от властта? от авдокат Иван Тодоров.

Има и още, но да не стигаме до шедьовъра Здравко оправдан за секс с френско магаре, пазил го.

"МениджърНюз" ви желае спокойно четене.

Още заглавия:

Законите написани, остава да видим действие, "Труд" 

Провокация е, ако питаме изселниците биха ли се върнали, интервю с председателя на дружество "Бултюрк", "24 часа"

Дефицитът на идеи в Европа, "Дневник"

БСП се нуждае от витамин за самочувствие на Бузлуджа, интервю със Стефан Данаилов, "Сега"

Созопол срещу морето с водка/И Гърция бием по реликви и история, но не умеем да се хвалим с това, "Стандарт"

Досиетата Ш, "Новинар"

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ