Най-интересното във вестниците на 5 май, сряда

Най-интересното във вестниците на 5 май, сряда

Най-интересното във вестниците на 5 май, сряда

Идват 4 дни празници, така че хайде още днес да прочетем малко по-весели дописки.

И речник за непознати думи във фактурата, съобщава "24 часа" и продължава: "Новата фактура на ЧЕЗ, която тръгва към абонатите от 25 май, ще бъде от четири страници. В нея има речник на непознатите думи и пътеводител, който ориентира клиента коя таблица с цени какво значи. Има за снабдяване и за разпределение. Третата таблица е със сумата, която дължите за тока плюс ДДС". Пардон, не е тая дописката, която ще ни разведри.

Да опитаме пак. Още си чакам бакшиша от принца, разправя в "Труд" Амед от пловдивския квартал "Столипиново", на чиято сватба през 1998 г. тогавашният президент Петър Стоянов заведе британския престолонаследник Чарлз. “Още чакам бакшиш от принц Чарлз. Минаха много години от сватбата, когато обеща да помогне. Но си останахме с пожеланието да сме живи и здрави, а оттогава кралско евро не е дошло в къщата ми. Писах писмо на Негово величество да напомня за обещанието, но получих отговор, че не помагал на отделни хора, а само на фондации", жалва се ромът.

Всъщност и това не е весело. Ами това? БНР + БНТ = БТР, будалка се "Стандарт" с идеята на (от)новия шеф на СЕМ Георги Лозанов да обедини държавната телевизия и държавното радио.

Да де, ама не е смешно, защото В БНТ си раздавали огромни хонорари, разкрива "Труд". Според доклада на етичната комисия в медията, която се издържа с нашите - на данъкоплатците - пари "впечатляващо високи хонорари, възлагане на големи проекти на един и същ кръг от хора и назначаване на репортери от техни родители са част от нередностите в БНТ". Най-добре захонорарил Димитър Цонев, който е едновременно водещ и съсценарист на неделно предаване, баща на двама тв репортери и зам. програмен директор на БНТ. Неговото предаване гълта 36% от хонорарите в телевизията, а след като в медията направили икономии заради кризата, делът им станал ... 40%. Най-скъпите проекти на БНТ като "Великите българи", "Голямото четене", “Българските събития на ХХ век” и т.н. пък са поверени на една и съща фирма, свързана с член на управата на БНТ.

Тъжно. Затова да си дойдем на думата - няма нищо по-ободряващо от политическите новини. Борисов към Първанов: Може да сменя кандидат-президента, пише леко енигматично "Труд". Бойко ядосан на Първанов, може да играе за президент, превежда "24 часа". Ха-ха, "МениджърНюз" онзи ден какво написа?! С извинение за скромността, да се самоцитираме: "Всъщност който познава Борисов, ще разбере от интервюто му, че за президентските избори няма новина. Това, че Цветанов ще бъде кандидатът на ГЕРБ, е също толкова вярно, колкото и че Борисов стоял кмет на София, докато не си свършил работата. Истината е, че стоя до първите парламентарни избори". За няма и седмица обаче се случиха чудеса. Българите вече харесват Цветанов повече от Борисов, съобщава "Сега" числата от социолозите, с извинение, на МБМД.

И това е вече повод за виц, посветен на Цветанов, измислен от "Новинар" и вкаран в коментар: "Във връзка с кандидатурата му за президент в ГЕРБ вече се шегуват, че отсега знаят кой ще е бъдещият формален президент на България и кой ще е неформалният".   

"МениджърНюз" ви желае неформално празнично веселие!

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ