Нов мениджър на Британски съвет в България

Нов мениджър на Британски съвет в България

Нов мениджър на Британски съвет в България

Любов Костова беше избрана за мениджър на Британски съвет за България. Тя поема поста от 1 януари 2012 г. след като досегашният директор Тони Бъкби оглави ръководството на офиса на организацията в Гърция през октомври тази година.

Любов работи в Британски съвет България вече 11 години, последните 3 от които е ръководител "Проекти и партньорства", съобщиха от организацията.

Професионалната й кариера включва богат опит в трите основни области, в които работи Британски съвет – английски език, изкуства и общество и образование.

Тя е известен театрален преводач, с над 50 преведени български и чуждестранни пиеси. Преди да постъпи на работа в Британски съвет, отговаря за международната дейност на Националната академия за театрално и филмово изкуство /НАТФИЗ/ "Кръстьо Сарафов". Оттам е и другата й голяма страст – арт мениджмънт и управление на проекти, в това число организиране на фестивали и мрежи за професионален обмен.

Дълго време Любов Костова е лицето на Британски съвет в България като мениджър "Публични комуникации и маркетинг", след което става ръководител "Проекти и партньорства". Тя е гост-преподавател в London School of Public Relations в България.

Филолог по образование, говори свободно руски и английски език. Завършила е и Индология в СУ “Св. Кл. Охридски”. Има три деца, на 24, 21 и 8 години.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ