Орешарски под обсада в БНТ

Орешарски под обсада в БНТ

Орешарски под обсада в БНТ

Участници в 92-та поред вечер на протести срещу правителството държат под обсада входа на БНТ, където премиерът Пламен Орешарски тази вечер участва в предаването „Панорама”.

По традиция протестиращите се събраха по-рано тази вечер пред сградата на Министерски съвет и се отправиха на шествие към парламента. Информация, че премиерът ще участва в публицистичното обзорно предаване обаче доведе до промяна в маршрута и шествието се отправи към сградата на Националната телевизия. Там протестриращите пресрещнаха автомобилния ескорт на Орешарски и се спуснаха към колите с викове „Оставка” и „Кой предложи Пеевски?".

Полицията се намеси да проправи път и за кратко се стигна до леки сблъсъци. Въпреки блокадата, премиерът успя да влезе в телевизията и участва в „Панорама”.

Той посочи, че правителството има желание да води по-социална политика и да насърчава предприемачеството. Сред акцентите в програмните намерения на кабинета Орешарски очерта също излизането от рецесията и и по-висока социална отговорност, защото немалка част от българските домакинства са на ръба, дори под него. „Това ще е задачата ни – и относно проектобюджета, който се подготвя, като важен параметър е и запазването на финансовата стабилност.", каза премиерът.

През цялото време обсадата пред входа на БНТ от страна на протестиращите продължи с шумни скандирания „Оставка” и „Мафия”, шумни звуци от свирки, вувузели и тъпани.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ