Отлагат пускането на ЛОТ 4 на автомагистрала „Струма“

Отлагат пускането на ЛОТ 4 на автомагистрала „Струма“

Отлагат пускането на ЛОТ 4 на автомагистрала „Струма“

Пускането на  ЛОТ 4 на автомагистрала „Струма" от Сандански до ГКПП-Кулата се отлага за юли 2014 г. Това стана ясно днес при визита на регионалния министър Десислава Терзиева на мястото на строителните дейности.

Първата копка на автомагистрала „"Струма" бе направена на 5 април 2012 г. от бившия премиер Бойко Борисов. „До декември смятаме да подпишем договора за обществената поръчка с фирмата, която ще извърши преместването на тази кабелна мрежа, за да ускорим темповете на работа", коментира министър. До днес са завършени 25% от ЛОТ-а, уточни тя.

Кметът на Петрич Вельо Илиев се оплака от пренасочения през Петрич трафик по главен път Е-79 заради строителството на ЛОТ-а. Според него, положението в Петрич е тежко, но в селата в близост до граничния пункт е направо трагично. Става въпрос за селата Кулата, Марино поле и Чучулигово. Там пътната настилка е нагъната от интензивния трафик, включително и от товарни автомобили. Илиев се похвали, че от пътната агенция са му обещали тази есен да бъде извършен ремонт на пътната настилка.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез ОП „Транспорт” 2007-2013 г. и държавния бюджет. Участъкът от Сандански до Кулата е с дължина 14,7 км. Изпълнител е „АКТОР” АСД. Стойността на договора е 67 176 000 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „Пътинвестинженеринг” АД, чийто договор е 356 419,20 лв. с ДДС. Строителните дейности на обекта започнаха през април 2012 г. Срокът за изпълнение на договора е 23 месеца.

Трасето на ЛОТ 4 преминава през териториите на общините Сандански и Петрич. На обекта ще бъдат изградени 7 надлеза, 6 подлеза, 7 моста (5 моста за автомагистрала „Струма” и 2 моста при жп линия София – Кулата). Ще бъдат монтирани шумозаглушителни прегради между магистралата и населените места. Общата дължина на автомагистрала „Струма” - от Даскалово до гръцката граница, е 150 км.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ