България

Политика

|

Общество

|

Още 30 км по-малко по магистралата до Бургас от неделя

Още 30 км по-малко по магистралата до Бургас от неделя

От тази неделя движението по автомагистрала „Тракия“ ще става изцяло по новия магистрален участък – с което движението се съкращава с над тридесет километра, заяви министър Лиляна Павлова. От Ямбол до „Петолъчката“ утре се пускат още 17 километра. Това е дясното платно в посока Бургас, информира агенция „Фокус“.

„Добрата новина е, че от неделя изцяло движението ще става по новия магистрален участък. Тогава ще бъде пуснато и платното в посока София, което означава, че до Зимница вече ще се пътува по магистрала. С това се съкращава движението с повече от тридесет километра”, подчерта министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Тя припомни, че „Петолъчката“ вече е с изцяло кръгово движение. Монтирани са 23 нови табели, които дават достатъчно добро указание за всички посоки.

Проектът "Доизграждане на автомагистрала "Тракия" Лот 2, 3 и 4” се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма "Транспорт". Трасето преминава през Сливенска и Ямболска област. Стойността за изграждането на обекта е близо 134 млн. лв. с ДДС.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ