Пет министерства с електронен обмен на документи

Пет министерства с електронен обмен на документи

Пет министерства с електронен обмен на документи

Пет държавни администрации вече ще обменят документи помежду си по електронен път. Днес бяха свързани системите за оборот на документация в Министерството на транспорта, Министерството на външните работи, Министерството наикономиката, енергетиката и туризма, Агенция "Пътна инфраструктура" и "Ръководство въздушно движение", съобщи БНТ.

Стартът на системата беше даден от премиера Бойко Борисов и транспортния министър Ивайло Московски. По думите на Московски електронният обмен спестява време, повишава ефективността на администрацията и намалява разходите на ведомствата. Той обясни, че оборотът на документите ще спести най-малко по 400 хил. лв. на всяка от администрациите годишно или общо 2 млн. лв.

300 хил. се очаква да бъдат спестени само от транспортното министерство, което отделя тази сума годишно за куриери, когато се налага да изпраща документите на хартиен носител.

Ведомствата, които ще използват системата, вече са я тествали.

Премиерът Борисов подчерта, че тя е начин да се разбере и кои чиновници работят и кои „пият кафе”. Досега изпращането на писмата и пристигането им е било използвано като оправдание за някои държавни служители, които така са се измъквали при забавяне и липса на отговор, каза той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ