Порталът „Уча.се“ с нова награда

Порталът „Уча.се“ с нова награда

Сайтът за безплатни видео уроци „Уча.се" е избран за иновативно предприятие на годината в рамките на тазгодишния девети Национален иновационен форум. Порталът за видео обучение за всички ученици по всички предмети от 1. до 12. клас спечели престижната наградата в област „Иновативно новостартирало предприятие“ при изключително силна конкуренция.

В конкурса са кандидатствали общо 150 български компании, като от тях са наградени седем. Сред останалите категории са още „Социално въздействие“, „Пазарно лидерство“, „Иновационен хъб“ и „Зелена иновация“.

Събитието беше открито от президента на България Росен Плевнелиев със слово, посветено на нововъведенията и на предприемчивите българи, които създават иновативни бизнеси. Важен акцент на форума беше насърчаването на инвестициите, стартиращите предприемачи и ролята на фондовете за рискови инвестиции, както и значението на стартъп екосистемата за цялата икономика на страната.

„Уча.се“ е български портал за образователни видеоклипове, в който под формата на достъпни и забавни видеа са представени уроците от всички учебни предмети за всички класове от 1. до 12. клас. Сайтът следва напълно изискванията на МОН, като поднася информацията по забавен и интересен за учениците начин. Това се оказва много успешен подход и за година и половина „Уча.се“ отчита около 130 000 посетители месечно, над 40 000 урока, гледани всеки ден, хиляди българчета, които прекарват средно по час и половина дневно, подготвяйки се с помощта на сайта за уроците в училище и над 4 200 000 изгледани видео уроци.

„Учи Бързо, Лесно и Интересно!“ е мотото на сайта, а мисията на „Уча.се“ е да влезе във всяка класна стая, във всеки дом и да даде възможност на всяко едно българче да учи с разбиране и усмивка. „Щастливи сме, че „Уча.се“ вече се използва в много училища и от много ученици. Само така може да се възроди интереса на младите към образованието, а това да повлияе и на цялата икономика на България“, вярва екипът на „Уча.се“, който към днешна дата наброява 32 души, включително млади хора, които създават видеа, учители – консултанти и професионалисти, отговорни за съществуването на сайта.

В края на ноември „Уча.се“ спечели приза за сайт №1 на България в категорията „Образование и наука“ на конкурса БГ Сайт 2013, затвърждавайки успеха си от миналата година. За пръв път „Уча.се“ бе избран за образователен сайт номер 1 на България в конкурса БГ Сайт 2012.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ