Посланията от играта "Купувам, когато..."10

Посланията от играта Купувам, когато...10

Посланията от играта "Купувам, когато..."10

Мъдрите глави са го казали отдавна: най-важният въпрос на този свят е "Защо?"

Проектирахме философското измерение на този постулат върху нещо съвсем обичайно и прозаично като пазаруването в приключилата в началото на януари Фейсбук игра на сп. "Мениджър". В нея призовахме нашите приятели и читатели да продължат посланието "Купувам, когато...", което всъщност е отговор на въпроса защо го правим. Близо 200 участника се включиха в играта и най-интересното е, че посланията са различни. Колкото хора - толкова и отговори. Вижте поредните 10 от тях.

Сейде Халил 

„Купувам, когато имам възможност за изгодни покупки, когато качеството си заслужава.”

***

Темелко Дечев

„Купувам, когато ясно личи, че няма спекулация в цените. Изключение са случаите на покупки за социален статус.”

***

 Нели Бурдева 

„Купувам, когато имам нужда от шопинг терапия, когато искам да се възнаградя за положени усилия в трудна задача и съм успяла, за развлечение, когато имам възможност.”

***

 Звезделина Златева 

„Купувам, когато нещо ми хареса и е на промоция и също така искам да зардавма любимите си хора - с тях отиваме да релаксираме като пазаруваме!!!”

***

 Яна Последович 

Купувам, когато качеството отговаря на цената, но това все по-рядко се случва, защото некачествени стоки се предлагат в различните магазини на различни и много високи цени."

***

 Вера Цветанова

„Купувам, когато обичам!”

***

 Елена Великова 

„Купувам, когато знам, че ще зарадва любимите ми хора!"

***

 Наталия Николова-Наумова 

„Купувам, когато . . . се налага /за нещата за които нямаме право на избор/ и когато имам желание и възможност /за тези, за които имаме право на избор/. Като цяло няма когато, защото според мен изречението трябва да звучи така : ""Купувам, винаги . . ."", защото си купуваме здраве, ток, вода, телефон, храна, някои си купуват съвест, други любов . . . спирам до тук, само искам да кажа , че купуваме много повече отколкото осъзнаваме и понякога много повече отколкото ни е необходимо.”

***

 Яна Танева 

„Купувам, когато нещо ми хареса от пръв поглед!”

***

 Свилена Георгиева

„Купувам, когато бъда запленена от качество и стил.”

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ