Пътната обстановка е усложнена, близо 2000 населени места са без ток (обзор)

Пътната обстановка е усложнена, близо 2000 населени места са без ток (обзор)

Пътната обстановка е усложнена, близо 2000 населени места са без ток (обзор)

Тежките атмосферни условия създадоха проблеми с електроснабдяването в различни региони на територията на Западна и Югоизточна България. 4 000 трафопоста на ЧЕЗ в Западна България бяха аварирали днес. 2 100 от тях вече са възстановени, предава агенция „Фокус“. Проблемни райони са Роман, Враца, Троян, Тетевен, Луковит, Априлци, Берковица, Благоевград, Симитли, Ботевград, Етрополе, Самоков, Кюстендил. От около час без ток е курортът Боровец заради авария. Всички екипи продължават работа за отстраняване на авариите.

Близо 90 селища в Южна България бяха без ток сутринта. В момента те са 47. По-голямата част от тези селища са в районите на Девин, Чепеларе и Златоград. Осигурено е електрозахранването в градовете Смолян, Баните, Девин, Батак, Златоград, Ардино. Общо 30 екипа на дружеството работят за възстановяване на нормалните схеми, съобщиха от EVN. Усложнена е пътната обстановка в няколко области на страната поради обилен снеговалеж, паднали дървета и пътни инциденти. Два аварирали автобуса има на АМ „Хемус” по посока София, между Ботевград и Витиня.

Движението на тежкотоварните автомобили е спряно, за да може да се почисти магистралата и да се възстанови напълно движението. Леките автомобили се пропускат поетапно. Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. В момента тече повторна обработка на улиците в София, по които се движи градският транспорт и тези от обществена значимот.

Валежите ще продължат. В Западна и Централна България ще са от сняг. Значителна ще е снежната покривка в планинските райони на Западна България и в централната част на Северна, предава НИМХ. По Старопланинските проходи ще има опасност от преспи и навявания. В Източна България валежите ще са предимно от дъжд, по-късно от дъжд и сняг и след обяд ще спират.

Ще бъде ветровито – с умерен, в Северна България и източните райони до силен северозападен вятър. Минимални температури между минус 3° и 2°, максимални между 0° и 5°, в София минимална около минус 2°, максимална около 0°.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ