Сирийското посолство: Има опасност някои бежанци да навредят на България

Сирийското посолство: Има опасност някои бежанци да навредят на България

Сирийското посолство: Има опасност някои бежанци да навредят на България

Някои бежанци се възползват от статута си и от щедростта и гостоприемството на България. Това заявява в специална декларация сирийското посолство у нас. В нея, дипломатическата мисия посочва:

„В интерес на българо-сирийските отношения, и произхождайки от нашата загриженост към сигурността и стабилността в България, обръщаме внимане на българските власти, че някои бежанци и други лица, които живеят в България, се възползват от положението на бежанци, и от щедростта и гостоприемството на българското правителство.”

Това би могло да навреди на бежанците като цяло и на сигурността на България, в частност, предупреждават от посолството на Сирия у нас.

 В позицията си димпломатическата мисия подчертава още, че сирийското правителство „оценява високо позицията на правителството на приятелска Република България, в която се подчертава необходимостта от мирно решение на сирийската криза.”

 „Потвърждаваме, че правителството на Сирийската Арабска Република, в отговор на руската инициатива, която бе договорена между министрите на външните работи на Русия и САЩ, Сирия се съгласи да се присъедини към Конвенцията за забрана на използването и производството на химически оръжия и обяви пълната си ангажираност към всички свои задължения по настоящото споразумение. При условие, че държавите, които подкрепят терористите в Сирия, начело със САЩ да спрат всички доставки и оръжия на „Ал-Кайда“ и другите въоръжени групировки в Сирия.”, се посочва още в позицията.

Накрая сирийското посолство изразява пълна готовност за сътрудничество с българските власти в интерес и на двете страни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ