България

Политика

|

Общество

|

София и Пловдив се включват в европейската вело седмица

София и Пловдив се включват в европейската вело седмица

 „Пътувай разумно, живей по-добре!” е мотото на тазгодишната Европейска седмица на мобилността, която ще се проведе от 16 до 22 септември. За първи път и София ще се включи активно в инициативата с множество прояви, организирани от Столична община, Министерство на околната среда и водите, Център за градска мобилност, Асоциация за развитие на София и в партньорство с неправителствени организации.

 Кулминацията на Седмицата е 22 септември – Денят без автомобили, когато част от центъра на столицата ще остане отворен единствено за пешеходци и велосипедисти. Разходка с вело-файтон, въжена градина, игри за деца и възрастни и разходка със специални трекинг колички за хора с двигателни увреждания са само малка част от програмата на този ден.

Инициативата е подкрепена и от община Пловдив, която също предвижда различни събития, посветени на каузата за дни без автомобили

Официалният старт на Европейската седмица на мобилността на наша територия ще бъде даден утре, 16 септември от 19 ч. в лятното кино „Арт киноклуб”в градинката на НДК. Организаторите канят всички желаещи да се включат в инициативата да дойдат с велосипедите си и да ги рестрират безплатно във VeloRegister.BG.

Пълната програма на Европейската седмица на мобилността в София можете да намерите на: https://mobilityweek.velobg.org/calendar‐2010

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ