България

Политика

|

Общество

|

Трети сме по онлайн влияние

Трети сме по онлайн влияние

Популярният вече конкурс на Webit Congress 2011Webit Influence събира за пореден път най-влиятелните хора в онлайн пространството, като 28 дни преди края на форума броят на участниците в надпреварата продължава да нараства.

Към настоящия момент класацията по държави се води от Италия, следвана от Румъния. България е на трето място, а след нея се нареждат Македония, Молдова, Великобритания, Гърция, Холандия, САЩ и Швейцария.

Претендентите за престижното отличие за най-влиятелна личност онлайн са над 1 200 души от 76 държави. Петте най-влиятелни представители на онлайн общностите от тези страни ще получат специални награди – достъп до едно от най-големите международни събития за дигиталната индустрия, което за трета поредна година се провежда в България – Webit Congress 2011. Избраният за най-влиятелен човек онлайн ще получи VIP достъп до форума, който ще се проведе на 26 и 27 октомври в София, самолетен билет от родината си до нашата столица и обратно, както и признанието на професионалната общност на Webit и медиите.

„Тази година Webit Influence е много по-голям и мащабен проект, който обхвана почти целия свят“, коментира Пламен Русев, председател на борда на еАкадемия и почетен Webit посланик. “Проектът е част от кампанията за популяризиране на онлайн пазарите и откриване на влиятелни хора и професионалисти в онлайн общностите“, добави той.

Webit Congress 2011 позиционира България на световната дигитална карта, събирайки в София сто от най-известните практици и най-влиятелни лидери в света, които ще представят своя опит в сфери като стартиращи компании и инвестиции, е-търговия, online маркетинг и реклама, управление, дизайн и програмиране, гейминг и телекомуникации. Макар в България интернет индустрията да е една от най-слабите в Европа с обороти от едва 20 милиона евро годишно, в София идват едни от най-големите имена и топ мениджъри на най-иновативните компании в света, сред които Google, Facebook, eBay, PayPal, Yandex, Adtech, Rovio (създателите на играта Angry Birds), а стотици други представители на дигиталната индустрия от Европа ще вземат участие във форума, за да обменят информация, контакти и да търсят нови бизнес възможности.

Знанията и споделеният опит ще помогнат на маркетинг специалистите да започнат да използват много по-ефективно интернет и мобилните устройства за успешни кампании. Мениджърите и специалистите по продажби ще научат много за това, как могат да развият дейността си онлайн, да използват новите канали за ефективни продажби и управление за един по-успешен бизнес.

 

 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ