Цветанов пак на разпит, този път за подслушванията

Цветанов пак на разпит, този път за подслушванията

Цветанов пак на разпит, този път за подслушванията

За втори път през последните две седмици бившият вътрешен министър Цветан Цветанов беше привикан от прокуратурата. Под засилена охрана той се яви днес следобед в специализираната прокуратура по образуваната проверка за незаконни подслушвания. Цветанов дойде направо от предизборна обиколка във Велико Търново и отказа всякакъв предварителен коментар.

Малко след него в сградата бе забелязан да влиза и директорът на Националната разузнавателна служба ген. Драгомир Димитров. По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че днес ще бъдат разпитани още двама души по проверката на записите от подслушвания, които „не са участници в разговора в Банкя.”

Тримата известни до момента участници в изтеклите записи – Бойко Борисов, бившият градски прокурор Николай Кокинов и Мирослав Найденов вече дадоха показания. Всеки от тях отрича да е направил записите, обясни днес Цацаров.

 Малко преди Великденските празници Софийска градска прокуратура излезе с постановление за спиране на наказателното производство срещу четиримата дисциплинарно уволнение служители на звеното за работа със специални разузнавателни средства СДОТО. То бе образувано след проверка по сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев за незаконно подслушване на политици. В същото постановление Софийска градска прокуратура излезе и със заключение, че са открити доказателства за длъжностно престъпление, извършено от Цветан Цветанов в качеството му на вътрешен министър, а именно, че „съзнателно е допуснал подчинени нему лица да директорите на СДОТО-МВР Иванов, Костов и Кацаров да извършат престъпления по чл.387 ал.2 НК”.

 На 23 април Цветанов беше близо 8 часа на разпит в столичното следствие и в специализираната прокуратура по разследването срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров, който бе отстранен от длъжност.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ