Ще ни следят с камери в таксито

Ще ни следят с камери в таксито

Ще ни следят с камери в таксито

В такситата вече ще има камери, които ще следят за безопасността на шофьорите. Това съобщи пред PRO.BG председателят на Националния съюз на превозвачите Румен Крумов. Видеонаблюдението ще служи и като обратна връзка за шефовете на таксиметровите компании, за да имат постоянно наблюдение как шофьорите се отнасят с клиентите.

Крумов заяви още, че подкрепя идеята за таван на цените на таксиметровите услуги, но не е оптимист, че това ще реши проблемите в бранша. Най-сериозният сред тях са фалшивите таксита. Техният процент варира между 5 и 10%, като по празниците, когато контрол липсва, се увеличава, твърди той. 

"Пределните цени няма да решат на 100% проблема с този тип таксита. Ние обаче разчитаме, че евентуалният таван ще създаде известна увереност на клиентите - ще знаят, че която и компания да изберат, от която и да е точка в София, има ориентировъчна цена колко трябва да им вземат”, обясни още Крумов. 

Правителството ще обсъди тази сряда предложението за пределни цени на таксиметровите превози.

Междувременно стана ясно, че Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" е провела спецакция срещу незаконни таксиметрови превози около столични болници. Проверени са над 50 коли, един шофьорите даже успял да се скрие, за да избегне проверка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ