„Комсомольская правда” пусна снимки на повторно изрисувания паметник на Съветската Армия

„Комсомольская правда” пусна снимки на повторно изрисувания паметник на Съветската Армия

„Комсомольская правда” пусна снимки на повторно изрисувания паметник на Съветската Армия

Под заглавие „В навечерието на Деня на Победата в София отново оскверниха паметника на съветската армия” руският в. „Комсомольская правда” пусна кадри от оцветения в багрите на националния ни флаг надпис. Както ви информирахме вчера, паметникът осъмна отново с „авторски почерк” в цветовете на националния флаг, но Столична община успя да го почисти преди да се разнесе новината и да бъде широко отразена от медиите. Като източник на публикуваните днес снимки „Комсомольская правда” посочва e-vestnik.

Тe са придружени и със следния текст: „Както стана известно, късно през нощта на 8 май хулигани „художници” оцветиха някои елементи на паметника със спрейове и четки. При това надписът „На Съветската армия – Освободителка от признателния български народ” бяха боядисани в цветовете на националния флаг на България – бяло, зелено и червено.

 

Столичното кметство е получило сигнал рано сутринта и веднага е изпратило фирма, която да почисти паметника. С помощта на бензин и разтворители, сътрудници на фирмата се опитаха да приведат в нормален вид паметника, пред който на 9 май трябваше да бъдат поднесени цветя и венци, в това число и от официални лица.

Това е вторият случай, в който местни „художници” злоупотребяват с „таланта” си. През юни миналата година статуи на бойци от Съветската армия бяха превърнати от неизвестни осквернители в герои на американски комикси. В края на 1990 г и началото на 2000-та върху постамента на паметника нееднократно бяха рисувани фашистки свастики и писани оскърбителни думи. Полицията нито веднъж не успя да разкрие извършителите. За отбелязване е, че никой не посяга на паметника на британските летци, бомбардирали София по време на Втората Световна война. Той бе открит неотдавна в присъствието на първите държавни лица на България”, завършва статията на руското издание.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Борисов: Разбрахме се с Асен Василев, ще го подкрепим за бюджета и данъчните промени
Цитат на деня
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември