10 години от трагедията в Лим

10 години от трагедията в Лим

На днешната дата преди десет години животът на дванадесет български деца угасна, след като автобусът, с който пътуваха, падна в придошлите води на река Лим.

Днес от 10 часа беше отслужена възпоменателна литургия в параклиса на гробищния парк в родния град на загиналите деца Свищов.

На 4 април 2004 г., към 22 часа българско време автобусът, превозващ децата, катастрофира и пада в 40-метров каньон в придошлите води на река Лим. Рейсът потъва за секунди. В него пътуват 34 ученици и 16 възрастни, които се прибират от екскурзия в Дубровник. Повечето от пътниците в автобуса са деца от училище „Николай Катранов”, гр. Свищов. Местни хора и цял футболен отбор от съседното градче Бйело поле се притичат на помощ при ваденето на децата.

За виновен за трагедията бе признат единият от шофьорите – Илия Измирлиев. Първоначално той бе осъден на 7 години затвор, но след обжалване присъдата бе намалена на 4 години.

Всяка година в памет на Александра Гергова, Антония Братова, Боряна Петкова, Женя Ангелова, Светослава Пантелеева, Валентин Маринов, Виктор Маринов, Лора Николова, Глория Георгиева, Юлиян Манзаров, Светослав Колев и Антоана Евтимова фондация "Ангели от Лим" организират Дни на ангелите от Лим.

Да си припомним за този трагичен ден с поклон пред светлата памет на малките ангели!

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ