Арести на шефката на Агенция "Митници" и заместникa ѝ при операция на ДАНС?

Арести на шефката на Агенция Митници и заместникa ѝ при операция на ДАНС?

Арести на шефката на Агенция "Митници" и заместникa ѝ при операция на ДАНС?

Държавната агенция Национална сигурност провежда операция на територията на София и страната, потвърдиха от ДАНС за БНТ.

Според източници на БНТ, арестуван е директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова, както и заместникът ѝ Людмил Маринов. Според информацията, с която разполагаме, преди да постъпи на работа в Агенция "Митници" в началото на март, Маринов е бил служител на ДАНС.

Според служители на Агенция "Митници" другият заместник на Банкова - Георги Александров е на работното си място.

Към момента тази информация е неофициална като органите на реда нито потвърждават, нито отхвърлят това. Пред агенцията в момента има засилено полицейско присъствие.

Според източници на БНТ от дома на Петя Банкова в кв. "Сухата река" е иззет договор за кредит на съпруга ѝ на стойност 12 хиляди лева, научи ПСН. В момента се извършва претърсване в дома на заместник - директора на Агенция Митници Людмил Маринов. Очаква се от кабинета ѝ в Агенцията, Банкова да бъде отведена в сградата КПКОНИ, където да бъде разпитана.

Според информацията, цитирана от БНТ, операцията на ДАНС е свързана с раследване на сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и неговите евентуални връзки, чрез които е осъществявана контрабанда. Николай Николов - Паскал е от Хасково и е бивш митничар.

Освен в София, операцията на ДАНС е в ход и в Хасково, според неофициална информация на БНТ.

Петя Банкова беше назначена за директор на Агенция "Митници" съвсем наскоро, на 20 февруари, след като Асен Василев обяви идеята за сливането на НАП с митниците и взе дотогавашния шеф на агенцията Павел Тонев за свой съветник. Банкова беше заместник на Тонев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ