Атанас Атанасов: Ще поискаме отстраняването на Радев, ако прекрачи Конституцията

Атанас Атанасов: Ще поискаме отстраняването на Радев, ако прекрачи Конституцията

Ако Радев прекрачи границите на Конституцията, ще поискаме отстраняването му, заяви в студиото на Нова телевизия съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов. Той обаче уточни, че на този етап няма основание за иницииране на процедура за импийчмънт. „Той лицемерно е говорил едно, а неговото служебно правителство е предоставило на Украйна това, което е искано.“, коментира още Атанасов по адрес на президента.

Атанасов критикува Радев и че, „лично си позволява да спекулира“ по темата за предоставянето на военна помощ на Украйна като я обвързва с боеспособността на българската армия.

„Огромната част от това, което излиза от българския военнопромишлен комплекс и отива за Украйна, е частна търговия, няма никакъв риск за боеспособността на армията ни“, подчерта още Атанасов.

Според съпредседателя на ДБ президентът  се е съпротивлявал с всички сили срещу съставянето на редовно правителство.“

„Една от основните причини е, че той и неговата кохорта в Президентството имаха план този парламент да бъде провален и служебното правителство да управлява до местните избори и „успешните” негови министри да бъдат кандидати за кметове. Да влезе Президентството в местната власт”, поясни депутатът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ