Борислав Михайлов свиква Изпълкома на БФС, насрочват дата за конгрес

Борислав Михайлов свиква Изпълкома на БФС, насрочват дата за конгрес

Борислав Михайлов свиква Изпълкома на БФС, насрочват дата за конгрес

Борислав Михайлов свиква спешно заседание на Изпълнителния комитет на БФС през следващата седмица, за да бъде насрочен Конгрес за избор на президент на футболната централа. Това стана ясно от последното изречение на пространно становище на БФС. В него е описана хранологията около перипетиите преди мача на България с Унгария, контактите с УЕФА и начинът на взимане на решения.

“Българският футболен съюз е крайно огорчен и разочарован от онова, което се случи в центъра на София по време на двубоя, но е категоричен, че предвид всички сигнали за провокации, получени от различните държавни и международни институции, крайното решение на УЕФА е абсолютно оправдано. Това бе потвърдено и от присъствалите на двубоя представители на европейската централа – дежурния делегат на срещата, двамата офицери по сигурността, както и специално изпратения за случая съветник на президента на УЕФА. Всички те изразиха мнението, че предприетите мерки и организацията на домакините са направили така, че мачът да се изиграе – защото в противен случай санкциите за българския футбол, респективно за българската държава, щяха да бъдат огромни“, се казва в становището на БФС.

„БФС също така подчертава, че отговорниците за ескалацията на напрежението и сблъсъците пред стадиона трябва да се търсят в организатора на протеста, институцията, позволила неговото провеждане, но основно – в публичните подстрекатели на протест, предварително анонсиран като изключително „мирен". БФС изказва благодарност на СДВР за навременната реакция и предотвратяването на още по-сериозни инциденти и престъпления“, по отношение на виата за безредиците и хаоса“, пишат ръководителите на футболния съюз.

„През следващата седмица президентът на Българския футболен съюз ще свика спешно заседание на Изпълнителния комитет с цел насрочване на дата за Конгрес през следващата година“, става ясно от края на текста.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ