Гълъб Донев: Въпросът с оставката на министър Велкова не е на дневен ред

Гълъб Донев: Въпросът с оставката на министър Велкова не е на дневен ред

Гълъб Донев: Въпросът с оставката на министър Велкова не е на дневен ред

Държавата е в стабилно финансово състояние, няма опасност за валутния борд, няма опасност за курса лев-евро, няма опасност доходите и пенсиите да не се изплащат. Това заяви пред NOVA служебният премиер Гълъб Донев в коментар по повод доклада на финансовото министерство, който предизвика смут и реакции заради констатации в него, че има потенциален риск да се стигне до свръхдефицит.

Няма опасност да изпаднем в дългова криза, защото служебното правителство прави всичко възможно това да не се случи, посочи Донев. "Повишаваме събираемостта, която за януари и февруари е с над милиард и 300 от тази на редовното правителство”, добави той.

По повод призивите за оставка на финансовия министър Росица Велкова, последвали след изнасянето на данни от доклада Донев отговори, че този въпрос изобщо не стои на дневен ред

Относно доклада на финансовото министерство, министър-председателят обясни, че „това е един нормален доклад, който следва бюджетната процедура всяка година. В него няма нищо притеснително”. „Тя е компетентен професионалист, който много добре води финансите на държавата“, подчерта той.

Служебният премиер обърна внимание, че в доклада на Велкова никъде не се говори за фалит на държавата. „Това е по-скоро заглавие, което излезе в медиите. В доклада никъде не се споменава такова нещо. Точно обратното - финансите на държавата са стабилни, благодарение на управлението на служебното правителство”, подчерта премиерът.

Донев прогнозира, че ако бъдат приети предложените от служебното правителство мерки,  в бюджета ще влязат около 6 млрд., които да покрият свръхдефицита, получен от „погрешните политики, приети от партиите в 47-ото и 48-ото Народно събрание”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ