При визитата си у нас Зеленски е предал списък с въоръжение и боеприпаси, нужни на украинската армия

При визитата си у нас Зеленски е предал списък с въоръжение и боеприпаси, нужни на украинската армия

Володимир Зеленски е предал списък с въоръжение и боеприпаси, нужни на украинската армия, при вчерашната си визита в България. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев преди извънредно заседание на Комисията по отбрана рано тази сутрин в парламента, предава БНТ.

"Украйна има огромни потребности, войната върви с пълна сила на фронта. Те ползват хиляди снаряди на ден. Така че те ни предоставиха един списък. Това е един от поредните списъци, които получаваме, но той ще има приоритет, когато го разглеждаме. Ние разбираме потребностите на въоръжените сили на Украйна. Въпросът е кое е в нашите възможности, какво бихме могли да дадем и при какви условия", посочи министър Тагарев. 

На въпрос дали Зеленски е поискал ПВО системи, тежка бронирана техника, брегови ракетни комплекси Тагарев отговори: "Всичко, без летателни средства". 

До момента България е изпратила една хуманитарна и една военнотехническа помощ, като в напреднал етап е втора военнотехническа помощ. Ако се удовлетвори искането на Зеленски, това ще бъде трета по ред военнотехническа помощ. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ