Шефът на бюджетната комисия в ЕП: Снимките на Борисов с кюлчета и пари са манипулирани

Шефът на бюджетната комисия в ЕП: Снимките на Борисов с кюлчета и пари са манипулирани

Шефът на бюджетната комисия в ЕП: Снимките на Борисов с кюлчета и пари са манипулирани

Снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция "Бояна" са били манипулирани. Това оповести председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април Томаш Здеховски, цитиран от БНР.

Той поясни, че информацията е предоставена от българската прокуратура след извършена петорна компютърна експертиза.

"Експертизата показа, че снимките и видеото са манипулирани.  Има много несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките, на водните знаци, холографските стикери, светлината и сенките на обектите", коментира Здеховски.

По-късно евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков заяви, че по време на разпитите със служители в резиденцията, те са казали, че никога не са виждали подобни обекти.

„Самите данни в снимките навеждат на мисълта, че те са направени в порядъка на година и половина, но изследванията на експертите показват, че обектите в снимките не са помръднали тази година и половина, та заключението, което направи г-н Здеховски е, че самите снимки и видеото са били манипулирани с цел да наведат на дадени изводи, макар те в случая да не са валидни", каза Новаков.

„Истината рано или късно излиза наяве. Единственото, за което се колебая е дали истината е излязла рано или късно. Очаквам всички лъжи и клевети в последните две години колкото може по-скоро да бъдат разобличени“. Така зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев коментира новината от Европарламента.

„Надявам се това да е само началото", допълни Дончев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ