Тотото ще организира залагания върху случайни събития

Тотото ще организира залагания върху случайни събития

Тотото ще организира залагания върху случайни събития

Спортният тотализатор да може да организира игри със залагания върху случайни събития и със залагания свързани с познаване на факти. Това предвиждат промените в Закона за хазарта, който беше приет на първо гласуване в Комисията по бюджет и финанси в НС с 18 гласа „за“. Промените в закона са внесени от Любомир Каримански от ИТН и група народни представители.

Със закона се регламентира организирането на хазартни игри от тотализатора чрез пунктове за приемане на залози. Също така се предвижда желаещите да играят и през устройства на самообслужване. Общият брой на пунктовете да не може да надвишава 3000 на територията на страната. В мотивите към законопроекта се посочва, че максималният брой пунктове се предлага, за да се избегне неконтролируемото разпространяване на хазартни игри от държавното предприятие.

Законопроектът предвижда хазартните игри да се организират чрез пунктове за залози, разположени в собствени или наети помещения от държавното предприятие; пунктове в собствени или наети помещения от външни лица, с които предприятието има сключен договор за разпространение от негово име и за негова сметка; и чрез устройства за самообслужване, които са обособени и обозначени като пунктове за съответните хазартни игри.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ