В Китай обявиха за продан торби с планински въздух

В Китай обявиха за продан торби с планински въздух

Убийственият смог, който напоследък е почти ежедневие  в Китай, стана повод за предлагането на нов продукт  - торби с чист планински въздух.

Те вече се предлагат в столицата на централната китайска провинция Хънан Джънджоу. Торбите с чист въздух си имат и специален инхалатор за вдишване без вредни примеси. Този уикенд местна туристическа компания ги предостави на гражданите на мегаполиса, чиито живот е засегнат от сериозно замърсяване. Тя твърди, че новият продукт е висококачествен, от планината Лаоджун, разположена на около 190 км от града, посочва „Уолстрийт джърнъл“.

Китайската държавна информационна агенция „Синхуа“ информира, че някои от хората са се възползвали и дори са опитали да „изстискат“ съдържанието на сините пакети до последен дъх. „Почувствах, че бебето ми е по-добре след като вдишвах“, разказва пред агенцията бременна китайка, участвала в събитието с продан на въздух. „Бих била много щастлива да се разхождам из планинските гори след като детето ми се роди“, допълва тя.

Китайското екологично министерство обяви миналата седмица, че Джънджоу е сред 10-те най-замърсени градове в страната. Вчера индексът на замърсяване на въздуха в града е бил 158. За сравнение, мястото с най-високо замърсяване на въздуха в САЩ в същия ден е бил град Бейкърсфийлд в Калифорния, където индексът е бил 45.

Идеята с чистия въздух за продан не е нова за Хънан. Китайският магнат Чен Куангбяо, известен със смелите си публични акции, започна да продава такъв в метални кутии през 2012 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ