Eni подписа с QatarEnergy 27-годишен договор за доставки на газ за Италия

Eni подписа с QatarEnergy  27-годишен договор за доставки на газ за Италия

Eni подписа с QatarEnergy 27-годишен договор за доставки на газ за Италия

Италианската компания Eni подписа 27-годишно споразумение с катарската държавна компания QatarEnergy за доставка на до 1 млн. тона втечнен природен газ (LNG) годишно от Катар за Италия, съобщи QatarEnergy. По силата на споразумението втечненият природен газ ще се доставя до плаващата инсталация за съхранение и регазификация FSRU Italia, разположена в пристанище Пиомбино в италианската област Тоскана.

Доставките на втечнен природен газ се очаква да започнат през 2026 г. и ще се осъществяват от съвместно предприятие между QatarEnergy и Eni, която има дял в проекта за разширяване на катарското находище North Field East (NFE). Eni е партньор в проекта за разширяване на NFE с капацитет 32 млн. тона годишно и дял от 3,125%.

"Партньорството ни с Eni даде плодотворни резултати, включително доставки на втечнен природен газ чрез терминала за втечнен природен газ Fluxys в белгийското пристанище Зеебрюге, както и проекти за проучване и добив на газ на различни места по света. Това споразумение е по-нататъшно развитие на първото навлизане на Eni в сектора на добива в Катар чрез партньорството ни в историческия проект за разширяване на North Field East. Заедно ще продължим да демонстрираме ангажимента си към европейските пазари като цяло и по-специално към италианския пазар. От 2009 г. насам катарският втечнен природен газ се доставя на терминала за втечнен природен газ в северната част на Адриатическо море, като осигурява над 10 % от нуждите на Италия от природен газ", се казва в прессъобщение на .QatarEnergy.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ