ЕС удължи санкциите срещу Русия

ЕС удължи санкциите срещу Русия

ЕС удължи санкциите срещу Русия

Икономическите санкции срещу Русия ще бъдат удължени с още шест месеца. Решението е било  взето от Съвета на ЕС на ниво външни министри.

"Решението за продължаване на ограничителните мерки е прието", съобщиха от външнополитическата служба на ЕС, цитирани от БГНЕС.

Владимир Путин обяви миналата седмица, че загубите за Европа от санкциите срещу Русия могат да достигнат до 100 млрд. евро. Според него стокооборотът между Русия и Европа е намалял с близо четвърт, докато със САЩ той е нараснал с 5,6%. Путин добави, че според него Русия не претендира да е супердържава, а политиката ѝ не е агресивна.

„Не ми харесва това, че говорите за агресивен характер на нашето поведение. Вие не сте прави. Ние не действаме агресивно. Ние дълго време, може да се каже с десетилетия, мълчахме и предлагахме всякакви елементи на сътрудничество, но постепенно нас ни изтласкваха и изтласкваха, притиснаха ни до такава степен, от която повече не можехме да отстъпваме", коментира руският държавен глава. Според него Москва просто е започнала „по-последователно и настойчиво да защитава интересите си", коментира Путин.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ