Кралицата Елизабет Втора обяви официално референдума за ЕС

Кралицата Елизабет Втора обяви официално референдума за ЕС

Кралицата на Великобритания Елизабет Втора официално обяви, че страната ще проведе референдум за оставането си в Европейския съюз до края на 2017 г., предаде Би Би Си. Това тя заяви по време на официална реч, в която представи плановете на еднопартийното консервативно правителство на Дейвид Камерън

Премиерът определя своят пакет от 26 проектозакона като "програма за работещи хора", която трябва да създаде заетост и да "обедини страната".

Сред останалите предложения, прочетени от кралицата, са и замразяване на данъците върху доходите, 30 часа седмично безплатни грижи за децата на 3-4 години до 2017 г., делегирането на повече права за самоуправление на Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, 500 нови държавни училища и други.

Голяма част от законопроектите бяха дадени като обещания от консерваторите още по времето на тяхната предизборна кампания и се очакваше да влязат в програмата, предаде БГНЕС. Новото самостоятелно управление ще позволи на Камерън да предприеме ходове по закони, които при предишния му мандат бяха блокирани от тогавашните коалиционни партньори либералдемократите.

В своята реч пред Камарата на лордовете кралицата заяви, че "правителство ще издава закони, които ще са в интерес на всички в тази държава".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ