600 000 гръцки компании връщат дълга си към държавата

600 000 гръцки компании връщат дълга си към държавата

600 000 гръцки компании връщат дълга си към държавата

Независимият орган за публични приходи на Гърция (IAPR ) ще оповести на страницата си точните суми, които 600 000 частни компании и самоусигуряващи се лица трябва да възстановят по държавен заем от 8.3 млрд. евро, получен по време на локдауна. Това съобщи ежедневникът Kathime rini.

Евтините държавни заеми, които бяха отпуснати по време на пандемията, са безлихвени. Възстановяването на сумите може да стане наведнъж с 15% отстъпка до края на юли или разсрочено – на 96 вноски, първата от която трябва да бъде направена до края на следващия месец, уточниха от IAPR. По предварителни разчети на агенцията само половината от държавния заем ще бъде възстановен, заради обявените облекчения.

Въз основа на планирането на IAPR ще бъде издадена отделна клирингова бележка за всеки възстановим авансов цикъл. Например, компания, която е получила помощта на четири транша, ще има четири клирингови бележки, публикувани в сметката си в цифровия портал myAADE.

След като дължимите суми от всяка компания или фрийлансър бъдат публикувани, заинтересованите страни трябва да потърсят собствен фиш за плащане на уебсайта на IAPR

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ