Българският еднорог Payhawk вече е лицензирана институция за електронни пари

Българският еднорог Payhawk вече е лицензирана институция за електронни пари

Първият български еднорог Payhawk вече е лицензирано дружество за електронни пари (EMI) с достъп до цялата Европейска икономическа зона. Лицензът е издаден от Банката на Литва, след задълбочен процес на проверка. Резултатът потвърждава, че Payhawk отговаря на строги капиталови и регулаторни стандарти, както и на високи стандарти за сигурност.

Лицензът дава на Payhawk повече автономност при предоставянето на платежни услуги, включително и кредитиране. Това допълнително ускорява разработката на иновативни продукти и функции. “С този нов лиценз един от главните ни приоритети е по-нататъшното разширяване на нашите платежни опции. В момента предлагаме на потребителите в определени пазари избор между дебитни и кредитни карти, но искаме да започнем да предоставяме тази гъвкавост на всичките ни клиенти,” казва Христо Борисов, изпълнителен директор и съосновател на Payhawk. “В добавка към нашите сертификати PCI DSS Level 1, SOC 2 и ISO 27001, този лиценз потвърждава цялостно, че Payhawk се придържа към стабилни капиталови и регулаторни стандарти, както и към най-високи стандарти за сигурност.”, казва още Борисов.

Payhawk отвори и офис в Литва, увеличавайки глобалното си присъствие до 8 държави. Това разширение съвпада с 12 месеца на силен растеж за компанията, през които тя отвори офис и в Ню Йорк, а броят на служителите нарасна с 82%. Payhawk комбинира корпоративни карти, възможности за възстановяване на разходи, плащания по фактури и изключително гладка интеграция с различни видове счетоводен софтуер в един цялостен продукт. Компанията вече има клиенти в 32 държави и предлага своето глобално решение в САЩ, Великобритания и Европейското икономическо пространство. Новият лиценз е издаден от Банката на Литва, която е добре позната с подкрепата си за иновативните финансови компании и с приноса си към дигиталната трансформация. С този лиценз Payhawk може да контролира по-голяма част от процеса по разплащанията като така ускорява своята иновативност. Иновативната компания планира да продължи развиването на нови функции, които помагат на средния бизнес и на големите международни компании. През май Payhawk изкара и нов Корпоративен план, който включва вградени интеграции с Microsoft Dynamics 365 Business Central, 365 Finance и Oracle Netsuite, както и функционалност за управление на множество дружества, която помага на компаниите с комплексна структура да управляват по-добре и по-лесно разходите и ликвидността си на групово ниво.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ