Девет дела търсят от Twitter неплатени сметки общо за 14 млн. долара

Девет дела търсят от Twitter неплатени сметки общо за 14 млн. долара

Девет дела търсят от Twitter неплатени сметки общо за 14 млн. долара

Най-малко девет дела на обща стойност над 14 милиона долара са заведени срещу Twitter за неплатени сметки. Това съобщи The Wall Street Journal в понеделник.

Наемодатели, консултанти и доставчици са предприели съдебни действия през последните няколко месеца, за да получат повече от 14 милиона долара за услугите си. Както отбелязва вестникът, тази ситуация е свързана с нарастващите финансови загуби на компанията след придобиването на Twitter от Илон Мъск. „Това, което прави Илън Мъск, по същество имитира банкрут. Той реже разходите, все едно държи в ръката си мачете“, каза експертът по преструктуриране Ван Конуей пред изданието.

По-рано CNBC съобщи, че Twitter продава на търг кафемашина, неонова табела с логото на компанията и офис оборудване поради свиващи се приходи и предстоящи плащания по дългове. Мъск оприличи компанията на разбиващ се самолет, „бързащ с висока скорост към земята с запалени двигатели и неработещо арматурно табло“.

На 27 октомври американски бизнесмен сключи сделка за 44 милиарда долара за придобиване на Twitter. Веднага след покупката той уволни членовете на ръководството на компанията, включително изпълнителния директор Параг Агравал и финансовия директор Нед Сегал. Както се вижда от документите, публикувани в базата данни на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, Мъск също така разпусна борда на директорите и стана едноличен ръководител на компанията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ