ALD Automotive придоби компанията за автопаркове и мобилност LeasePlan

ALD Automotive придоби компанията за автопаркове и мобилност LeasePlan

ALD Automotive придоби компанията за автопаркове и мобилност LeasePlan

Френската компания  компания в областта на устойчивата мобилност "АЛД Аутомотив" (ALD Automotive) успешно приключи придобиването на 100 процента от "ЛийзПлан" (LeasePlan) - компания за управление на автопаркове и мобилност, от консорциум, ръководен от "Ти Ди Ар Кепитъл" (TDR Capital). Това съобщиха от ALD Automotive.

Сделката представлява стъпка напред, която позиционира обединената група като водещ глобален играч в областта на устойчивата мобилност с общ управляван автопарк от 3,3 милиона превозни средства в световен мащаб. С обединяването на силите си ALD Automotive и LeasePlan ще застанат начело по пътя към нулевите емисии и ще формират дигиталната трансформация в тази индустрия, съобщиха още от ALD Automotive.

В съобщението се посочва още, че Тим Албертсен, главен изпълнителен директор на ALD Automotive -LeasePlan, назначава Педро Диас за управляващ директор за България, за да продължи да ръководи стратегическото развитие на компанията у нас. От 2020 г. насам Педро Диас е главен изпълнителен директор на българската компания "АЛД Аутомотив" ЕООД.

Той започва кариерата си през 1995 г. в Португалия в "Опел" като мениджър "Продажби, финанси и застраховане", преди да премине през 2001 г. като консултант по продажбите в "Мултирент" (Multirent) - национална лизингова компания. Присъединява се към "АЛД Аутомотив"- Португалия през 2002 г. като акаунт мениджър за корпоративни и индивидуални клиенти, а през 2008 г. става директор "Маркетинг и партньорства", като отговаря за развитието на бизнеса, стратегическите продажби и внедряването на лизинг за индивидуални клиенти. През 2018 г. е назначен за старши мениджър "Международни ключови клиенти" на "АЛД", като управлява глобални клиенти и действа като регионален треньор по продажби във Франция, Италия, Испания, Португалия, Мароко и Алжир, преди да се присъедини към "АЛД Аутомотив" в България. 

ALD Automotive | LeasePlan е водеща глобална компания в областта на устойчивата мобилност, която предоставя лизинг с пълно обслужване, гъвкави абонаментни услуги, услуги за управление на автопаркове и решения за мултимобилност на клиентска база от големи корпорации, малки и средни предпрятия професионалисти и частни лица.

Мажоритарен акционер в "АЛД Аутомотив" - "ЛийзПлан" е "Сосиете Женерал" (Societe Generale). Компанията присъства директно в 44 държави, има 15 700 служители в цял свят, управлява 3,3 милиона превозни средства, според данни от края на март 2023 г. 

Компанията е сред лидерите на лизинговия пазар в България, като управлява широко портфолио от автомобили на международни и местни клиенти.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ