Кристиан Ланг е новият главен изпълнителен директор на Chaos

Кристиан Ланг е новият главен изпълнителен директор на Chaos

Кристиан Ланг е новият главен изпълнителен директор на Chaos

Кристиан Ланг поема ролята на Главен изпълнителен директор на групата Chaos (Chaos|Enscape|Cylindo) и отговаря за глобалната бизнес стратегия и текущата дейност на екипите на компанията, която обединява екипите на Chaos, Enscape Cylindo. Преди сливането между българската компания Chaos с германската Enscape и придобиването на Cylindo през 2022, от 2020 г. Кристиан Ланг е Главен изпълнителен директор на Enscape.

Съоснователите на българската компания Chaos Петър Митев и Владимир Койлазов, които са и членове на Борда на компанията, също поемат нови роли в глобалната структура. Петър Митев ще отговаря за развитието на продуктовото портфолио на компанията за постигането на дългосрочната й визия като Chief Product Officer (Главен продуктов директор). Владимир Койлазов, който до сега беше Chief Technical Officer (Главен Технически директор) ще управлява новосъздадената Лаборатория за иновации в Chaos като Head of Innovation Lab (Директор на Лаборатория за иновации).

Преди да се присъедини към екипа на Enscape Кристиан Ланг е вицепрезидент за ЕМЕА (Европа, Близък Изток и Африка) на глобална компания за софтуер за архивиране и възстановяване на данни, както и вицепрезидент за EMEA на глобален доставчик на информационни услуги.

Предприемач по призвание, Кристиан започва своята кариера в края на 80-те години, като създава собствена компания за архитектурни визуализации. По това време дигиталните технологии в архитектурата все още са в зората на развитието си. През 1996 г. Кристиан продава компанията си и навлиза в корпоративния сектор, като се присъединява към Nemetschek Graphisoft, а след това към Autodesk.

Кристиан е успешен лидер с утвърдена репутация за изграждане на високоефективни екипи и ориентирани към потребителите продукти и организации.

Кристиан Ланг ще бъде базиран в Карлсруе, където се намира и централата на обединената компания Chaos. Последвайте Криситан Ланг в LinkedIN.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ