OpenAI е напът да генерира годишни приходи от 1 млрд. долара

OpenAI е напът да генерира годишни приходи от 1 млрд. долара

OpenAI е напът да генерира годишни приходи от 1 млрд. долара

Технологичният стартъп OpenAI е напът да достигне годишни приходи от 1 млрд. долара, тъй като все повече бизнеси се възползват от технологията зад ChatGPT – чатботът с изкуствен интелект, който доведе до бум на инвестициите в технологията, пише Блумбърг.

Стартъпът, подкрепен от Microsoft Corp., генерира около 80 млн. долара месечни приходи, твърди запознат източник. The Information съобщи за първи път за приходите на OpenAI, включително, че е загубил около $540 милиона през 2022 г., разработвайки GPT-4 и ChatGPT.

OpenAI се счита за една от няколкото компании в челните редици на генеративния ИИ, който може да създава съдържание - от видеоклипове до поезия чрез няколко прости потребителски команди. След дебюта на своя qaaatбот през ноември, OpenAI работи с редица компании - от новосъздадени фирми до големи корпорации, за да внедри технологията в техния бизнес и продукти.

Този месец стартира корпоративна версия на ChatGPT с добавени функции и защита на поверителността, като това най-значимото усилие на стартъпа досега да привлече широка комбинация от бизнес клиенти и да увеличи приходите от най-известния си продукт.

Пускането на ChatGPT Enterprise е напредък в плановете на OpenAI да печели пари от своя вездесъщ чатбот, който е изключително популярен, но и много скъп за поддръжка, тъй като стабилните ИИ модели изискват много изчислителна мощност. Базираният в Сан Франциско стартъп вече е предприел стъпки към генериране на приходи от ChatGPT, като например чрез продажба на премиум абонамент и предлагане на платен достъп на компаниите до неговия интерфейс за програмиране на приложения, който разработчиците могат да използват, за да добавят чатбота към други приложения.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ