Още 10 300 полета отпадат от графика на British Airways

Още 10 300 полета отпадат от графика на British Airways

Още 10 300 полета отпадат от графика на British Airways

British Airways ще съкрати още 10 300 полета на къси разстояния, които трябва да бъдат включени в графика ѝ от август до края на октомври. Така от графика на най-големия британски авиопревозвач ще отпаднат близо 30 000 полета, предаде ВВС.

Отмяната засяга лондонските летища Хийтроу, Гетуик и Сити. „Цялата авиационна индустрия е изправена пред значителни предизвикателства. Ние сме изцяло фокусирани върху създаването на устойчивост в нашата работа, за да дадем на клиентите сигурността, която заслужават“, се казва в официалното съобщение на BA, разпространено в медиите днес.

Според Рори Боланд, редактор в списание Which? Travel, последните отменени полети са сигнал за неуспеха на компанията да се справи с кризата и да управлява лятното си разписание. „BA продължи да популяризира и продава полети, които не може да изпълни, въпреки че хиляди клиенти се сблъскаха с хаоса от анулирания през последните седмици“, изтъкна журналистът.

Новите канселирани полети идват ден преди крайния срок в петък, който Министерството на транспорта даде на авиокомпаниите да върнат заявените слотове за кацане и излитане от британските летища без санкции.

Ryanair реагира остро на тази амнистия. „Ние не подкрепяме тази последна разпоредба на правителството на Обединеното кралство за освобождаване от слотове, която бе в полза на авиокомпании, които не успяха адекватно да се подготвят за възстановяването на въздушния транспорт след пандемията. Отказът от слотове ще доведе до по-малко полети и намалена свързаност, което в крайна сметка ще навреди на конкуренцията и ще доведе до по-високи тарифи за потребителите в Обединеното кралство”, се казва в изявлението на превозвача.

Нискотарифната авиокомпания от Дъблин увери, че ще изпълни график на полетите си това лято, без прекъсвания поради недостиг на персонал.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ