Twitter съкращава още служители, отговарящи за модериране на съдържанието

Twitter съкращава още служители, отговарящи за модериране на съдържанието

Twitter съкращава още служители, отговарящи за модериране на съдържанието

Компанията за социални мрежи Twitter е направила допълнителни съкращения в екипа за доверие и безопасност, който се занимава с глобалното модериране на съдържание, както и в отдела, свързан с речта на омразата и тормоза, съобщи Блумбърг, цитирана от Ройтерс.

Най-малко още дузина съкращения в края на миналата седмица са засегнали работници в офисите на компанията в Дъблин и Сингапур, твърдят източници на Блумбърг.

Сред уволнените са Нур Азхар Бин Айоб, който сравнително наскоро бе назначен като ръководител на отдела за интегритет в Азиатско-Тихоокеанския регион, и Аналуиса Домингес, старши директор по политиката за приходите на Twitter, съобщи Блумбърг.

Служителите в екипите, занимаващи се с политика за дезинформация, глобални призиви и държавни медии в платформата, също са били съкратени, посочват от медията.

Вицепрезидентът на Twitter по доверието и безопасността Ела Ъруин потвърди пред Ройтерс, че Twitter е направил някои съкращения в екипа за доверие и безопасност в петък вечерта, но не даде подробности.

„Имаме хиляди хора в „Доверие и безопасност“, които работят с модериране на съдържание. Не са съкращавани екипите, които извършват тази работа ежедневно“, посочи тя по имейл. Някои от съкращенията, добави тя, са в области, в които липсва достатъчно „обем“ на работа занапред или където има смисъл да бъдат консолидирани.

Twitter уволни приблизително 3700 служители в началото на ноември в мярка за съкращаване на разходите, след като Илон Мъск придоби компанията за 44 млрд. долара. Стотици други впоследствие подадоха оставки.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ