Walmart ще затвори три технологични центъра в САЩ

Walmart ще затвори три технологични центъра в САЩ

Walmart ще затвори три технологични центъра в САЩ

Walmart ще затвори три от своите технологични центрове в САЩ, като помоли стотици работници да се преместят, за да запазят работните си места. Очаква се почти всички технологични служители в компанията да работят в офисите си поне два дни в седмицата, заяви Робърт Мънро, директор на глобалните комуникации на Walmart пред Ройтерс. По-рано новината беше съобщена и от Wall Street Journal. 

Големият търговец на дребно ще затвори офиси, в които се помещава технологичен персонал в Остин, Тексас, в Карлсбад, Калифорния и в Портланд, Орегон, каза Мънро. Операциите ще се преместят в други центрове, включително един в Сан Бруно, Калифорния или централата на компанията в Бентънвил, Арканзас, каза той, цитирайки бележка, изпратена миналата седмица от глобалния технологичен ръководител на Walmart, Суреш Кумар. Засега обаче не се посочва дата, на която този трансфер трябва да бъде завършен.

Компанията в момента има 11 технологични центъра в САЩ и шест в чужбина, според нейния уебсайт.

Мънро каза, че Walmart, която дава работа на повече от 1,3 милиона души в Съединените щати, ще плати разходите за прехвърляне на работниците, които са се преместили, и ще плати обезщетения на тези, които са решили да напуснат компанията.

Директивата за връщане в офиса следва подобни изисквания от няколко други американски компании, включително Walt Disney Co, Uber и Starbucks. Миналия месец шефът на Disney Боб Айгър каза на служителите да се върнат в корпоративните офиси за четири дни в седмицата, считано от март, докато Starbucks изисква корпоративните служители да се върнат поне три дни в седмицата, считано от януари. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ