Софийската опера представя „Вълкът и седемте козлета“

Софийската опера представя „Вълкът и седемте козлета“

„Живяла някога една стара коза. Тя имала седем козлета и ги обичала, както майка обича децата си. Веднъж решила да отиде в гората за храна. Повикала козлетата и им рекла: "Мили деца, аз отивам в гората. Пазете се от вълка! Влезе ли тук, ще изяде всички ви... Този злодей често се преобразява, но веднага ще го познаете по дрезгавия глас и по черните му крака...”

Това е началото на прочутата приказка „Вълкът и седемте козлета” на Братя Грим. Тя е в основата  на нов, детски мюзикъл с премиера в Софийската опера и балет от 11 ч. на 5 април 2014 г. (събота). Творбата е подходяща за децата от 3 до 10-годишна възраст.

„В голямата конкуренция, в която живее и твори, Софийската опера опитва да отгледа ново поколение в аудиторията си. Детската й програма със спектакли, която започва с „Концерти за бебоци“ за деца от 0 до 3 години, има тази цел“, обясни на пресконференция в операта директорът й академик Пламен Карталов. По думите му в момента артистите и сценичните екипи на операта са в период на интензивен труд – те репетират четири постановки дневно. 

„Вълкът и седемте козлета“ е дело на известния български композитор Александът Владигеров. Либретото е на Юлия Кръстева и Димитър Димитров, които пеят и разказват приказната история. Режисьор е Юлия Кръстева. Диригент - Стефан Недялков

Спектакълът трае 50 минути без антракт и се играе на голяма сцена, с което детските постановки слизат от малката след „Златната ябълка“ и „Аладин“. Посланието му е, че доброто винаги побеждава злото. В мюзикъла вълкът не умира, а е изпратен в зоопарка - авторско решение на  Юлия Кръстева.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ