Милиардер дарява цялата си компания за борба с климатичната криза

Милиардер дарява цялата си компания за борба с климатичната криза

Милиардер дарява цялата си компания за борба с климатичната криза

В символ на нов пример за корпоративно екологично лидерство се превръща милиардерът собственик на популярната марка за спортна екипировка  Patagonia. Ивон Шуинар предоставя цялата си компания и всички печалби от дейността ѝ за борба срещу унищожаването на климата на Земята, съобщи The Guardian.

Шуинар, който превърна страстта си към катеренето в една от най-успешните марки за екипировка за спортуване на открито предава цялата компания на доверителния фонд с нестопанска цел Earth, призван да насочи влагането на всички печалби за спасяване на планетата.

„Засега Earth е нашият единствен акционер“, се казва в изявление на компанията. „Занапред всички печалби завинаги ще отиват за нашата мисия да спасим нашата родна планета.“, гласи още съобщението.

83-годишният Шуинар, заедно със съпругата си, двете си деца и юридическия екип на компанията е разработил структура, която да позволи на Patagonia да продължи да работи като търговска компания с приходи, посветени на опазването на околната среда.

„Ако имаме някаква надежда за просперираща планета и още повече за проспериращ бизнес, след 50 години на всички ще ни се наложи да направим всичко по силите си, с ресурсите, които имаме", казва Шуинар в свое изявление.

Ивон Шуинар е пътешественик и скален катерач, легенда в американския алпинизъм, пионер на голямата стена, предприемач и основател на известната марка Patagonia, която произвежда оборудване за любители на активния спорт на открито. Чрез своите екологични проекти той се превърна в „зелената съвест“ на тази индустрия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ