Британските секретни служби търсят талантливи хакери

Британските секретни служби търсят талантливи хакери

Британските секретни служби търсят талантливи хакери

Британската разузнавателна агенция GCHQ стартира състезание с разбиване на код в интернет. С него тя се надява да открие и привлече на работа „нови таланти” с хакерски умения от Великобритания.

Организацията кани потенциалните участници да разрешат визуален код, публикуван на небрандиран, отделен уебсайт, съобщи BBC. Освен това новината за предизвикателството ще бъде разпространена в социалните мрежи, блоговете и специализираните форуми.

Говорителят на GCHQ обясни, че инициативата има за цел да направи профила на агенцията достъпен до аудитория, която иначе има затруднения да го достигне. „Целевата аудитория на тази конкретна кампания е такава, която обикновено може да не е привлечена от традиционните рекламни методи и може да не знае, че GCHQ назначава хора за този вид дейности”, каза той.

Според него уменията на хората, способни да се справят с проникването на кодове, идеално пасват на работата на разузнавателната агенция.

От GCHQ съобщават, че веднага след като успее да разбие кода, пред потребителя в интернет страницата ще се покаже ключова дума, която да напише във формуляр. След това той ще бъде пренасочен към уеб-сайта за кадри на разузнавателната служба. Агенцията информира още, че участниците в състезанието за работа трябва да бъдат британски граждани.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ