Българин откри решение за спиране на петролния разлив

Българин откри решение за спиране на петролния разлив

Българин откри решение за спиране на петролния разлив

Българин твърди, че е намерил решение за спирането на петролния разлив в Мексиканския залив. Симеон Симеонов от Балчик направил макет на устройство, което, по думите му, ще спре бълването на петрол и ще сложи край на екологичната криза в залива.

Става въпрос за едно от  изобретенията на великия Леонардо да Винчи - прочутото стълбище в замъка Шамбор. "Това е двойна спирала - пълен аналог на стълбището в Шамбор. Има два входа, които вървят по две различни нива", обясни Симеон Симеонов пред bTV. 

Според него, ако тази спирала бъде поставена в конус и бъде спусната на дъното на океана, разливът ще бъде овладян. Симеонов е направил само картонен макет на изобретението си и въпреки че не го е тествал твърди, че резултат ще има.

"Първият ефект, който ще се получи при потапяне на конуса е, че тази спирала ще закотви конуса на дъното. Вторият ефект е намаляване, абсорбиране и неутрализиране на налягането и третият ефект е че пътят на петрола, самото количество ще се разпредели по каналите на спиралата", смята той.

И въпреки, че класическикият макет е с два входа, според Симеонов, спасителното съоръжение спирала може да се направи с повече отвори, за да поеме по-голямо количество петрол.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ