Катаджии раздават лотарийни билети на спрените шофьори

Катаджии раздават лотарийни билети на спрените шофьори

Водачите, засечени да карат с превишена скорост или да извършват други нарушения по улиците на град Мелбърн, щата Флорида определено остават изненадани, когато бъдат спрени от полицията, пише Florida Today.

Успоредно с устно предупреждение или фиш, катаджиите раздават на шофьорите и билети за местната лотария.

Тази интересна инициатива представлява опит на пазителите на реда в Мелбърн да внесат малко настроение по време на Коледните празници.

До ранния следобед на Коледа повече от 30 души били спрени за превишена скорост, тъмни стъкла и други нарушения и всеки един от тях получил в добавка билет за лотарията.

"Тази година използваме малко по-различен подход", казва сержант Джейми Роке, според когото това е добър начин да се разпръсне духа на Коледа като в същото време пътищата в 75 000-ния град станат малко по-безопасни.

"Когато спираме шофьорите им даваме и билети, които трябва да изтъркат, за да видят дали номера им печели нещо от лотарията. Те са купени със собствени пари от самите полицаи. Хората ни гледат доста изненадано и обикновено не знаят какво да кажа", добавя сержант Роке.

"Патрулите на късмета" са съсредоточени в участъка на транспортния коридор Уикъм Роуд в Мелбърн, където в последните седмици се е повишил броя на пътните инциденти.

Все още не е ясно дали някои от спрените водачи се е оказал собственик на печеливш билет.

"Засега не знам за такъв, но желаем късмет на всички", завършва сержант Роке.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ