Невероятните фотоприключения на едно дете със синдрома на Даун

Невероятните фотоприключения на едно дете със синдрома на Даун

Невероятните фотоприключения на едно дете със синдрома на Даун

Алън Лорънс е блогър от САЩ, баща на прекрасно момченце на име Уилям, което има синдрома на Даун. 

Според Алън масовата публика не знае достатъчно за този синдром, а хората, които го имат, могат да правят абсолютно всичко, ако настроят ума си. Убеден е в това и решава да го покаже символично в снимки. Според него мъжете и жените със синдрома на Даун "могат да летят". 

Лорънс бива осенен от това прозрение, след като забелязва, че момченцето му обича да разперва ръце, също както птиците, когато е сложено да лежи по корем, например на килима у дома. В ума на таткото веднага изникнала представата, че 18-месечният му син се опитва да лети във въображението си. Така Лорънс се вдъхновил "да направи това видимо за другите". Той се заснел как държи детето си, вдигнато високо във въздуха и след това използвал "Фотошоп". После показал направените снимки в профила си в Insragram - публиката много ги харесала. 

За фотопроекта му разказва сайтът My Modern Met. 

"Семейството и приятелите ни обикнаха идеята и скоро стана мой седмичен ритуал да слагам снимка в Instagram, която показва къде "е летял" Уил в последните 7 дни", разказва таткото в страницата си в Kickstarter. Сега той се опитва да издаде календар със снимките на момченцето, който да бъде "медия", предаваща съобщението за "полета" на хората със синдрома на Даун. В Kickstarter семейството предприе кампания за събиране на пари за проекта и до 20 април беше получило над 6000 долара, а целта му е от 12 000. Половината от печалбите от продажбите на календара ще бъдат дарени на две фондации в САЩ в подкрепа на хората със синдрома на Даун - Ruby's Rainbows и Reece's Rainbows.

Освен това семейството стартира канал в YouTube ("Bringing Light"), в който показва колко красиво може да бъде да отглеждаш детето си със синдрома на Даун. 

Синдромът на Даун, или тризомия 21, е вид геномна мутация. Дължи се на появата на трета хромозома в 21-вата хомоложна двойка. От тук идва и терминът "тризомия 21". Успоредно с типичните за болестта симптоми на телесни аномалии, се наблюдават и намаляване на способностите на възприемане, вродени сърдечни пороци.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ