Продадоха парче от сватбената торта на Чарлз и Даяна на търг

Продадоха парче от сватбената торта на Чарлз и Даяна на търг

Продадоха парче от сватбената торта на Чарлз и Даяна на търг

30-годишно парче от сватбената торта на принц Чарз и принцеса Даяна, беше продадено за 290 американски долара на онлайн търг в Нова Зеландия, предава Yahoo.

Катрина Грийнслейд продала парчето чрез сайта за електронна търговия Trade Me. То било в семейството й от 1981 г. Купувачът, известен само с малкото си име Пол, победи множество кандидати за заветното парче, което привлече близо 40 000 посещения на сайта.

Продавачката твърди, че малкото парче торта било собственост на баща й, сержант от Кралските военно-въздушни сили на Нова Зеландия, след като част от кралската сватба била изпратена на военно-въздушните сили след сватбата през юли 1981 г. "Често го изваждахме и му се възхищавахме и историята му беше разказвана много пъти на роднини и приятели", пише Катрина на сайта. "През последните четири години то седеше в пластмасова кутия в едно чекмедже. Глазурата се стопи и парчето пожълтя и реших да го продам, но не заради парите. Просто исках да споделя историята и се надявам, че търгът ще бъде записан в книга с най-запомнящите се търгове в историята на сайта", споделя Грийнслейд.

Търгът предизвика множество коментари в интернет, като този: "Кой би помислил, че тортата ще надживее Даяна?". Имало и предложение парчето да бъде изпратено за предстоящата сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ