Спортът ще форсира развитието на 3D телевизията

Спортът ще форсира развитието на 3D телевизията

Спортът ще форсира развитието на 3D телевизията

През 2014 г. една четвърт от домакинствата в Европа ще имат 3D телевизия, а най-гледани ще бъдат триизмерните риалити и директно излъчваните спортни предавания . Това показва проучване на Screen Digest, поръчано от Panasonic Европа. 80% от всички запланувани 3D канали ще се фокусират върху спортни събития, сочи още изследването.

Футболът, американския футбол и голфа, наред с големите тенис турнири ще стимулират значително развитието на 3D индустрията, смятат от Screen Digest. Panasonic се подготвят още от сега за това време, като предава на живо в 3D формат чрез сателитите откритото първенство по тенис на Франция "Ролан Гарос".

Събитието се излъчва от Orange чрез ADSL и оптика на клиентите на оператора в цяла Франция чрез специална 3D телевизионна услуга. Eurosport предоставя 3D сигнала на живо по сателит до плазмените 3D телевизори VT20 на Panasonic в над 3 000 магазина за продажби на дребно в останалата част от Европа.

През август Panasonic ще пусне на пазара първия по рода си 65-инчов 3D телевизор с висока разделителна способност, а впоследствие и 3D видеокамера, цифрово 3D съвместимо AV устройство за смесени сигнали и 3D LCD видео монитор.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ