Ути Бъчваров готви рекордна паеля

Ути Бъчваров готви рекордна паеля

Ути Бъчваров готви рекордна паеля

Ути Бъчваров се настройва отсега за най-голямата паеля, правена някога в България. Тя ще бъде сготвена пред очите на туристи в „Слънчев бряг”, на 16. август - петък.

Другият майстор в начинанието ще бъде главният готвач Слави Колибаров. Очаква се кулинарната епопея да отнеме часове.

Напълно в духа на лятната кухня, паелята ще бъде с морски дарове – всички вкусни деликатеси, които можете да си представите. За да се изготви паелята за 500 порции, са необходими 13 кг, ориз, 10 кг. лук, 12 кг.калмари, 5 кг. скариди и още и още килограми аншоа, сьомга и др.

Всички ще могат да опитат безплатно от апетитната паеля с морски дарове. Ути Бъчваров и Слави Колибаров обещават истински кулинарен театър, защото съвсем пред очите на всички ще разкрият тайните на вкусното испанско ястие с ориз, и то в невиждани мащаби.

Ути не за първи път пробва сили в кулинарни рекорди. Наскоро той забърка огромен миш-маш, доволно количество свинско с праз, а за великанските си гозби притежава специален тиган с диаметър почти 2 метра – най-големият тиган в България, направен от стар парен локомотив. Тиганът разбира се, ще бъде основната посуда за сготвяне и на паелята.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ