Ути Бъчваров готви рекордна паеля

Ути Бъчваров готви рекордна паеля

Ути Бъчваров се настройва отсега за най-голямата паеля, правена някога в България. Тя ще бъде сготвена пред очите на туристи в „Слънчев бряг”, на 16. август - петък.

Другият майстор в начинанието ще бъде главният готвач Слави Колибаров. Очаква се кулинарната епопея да отнеме часове.

Напълно в духа на лятната кухня, паелята ще бъде с морски дарове – всички вкусни деликатеси, които можете да си представите. За да се изготви паелята за 500 порции, са необходими 13 кг, ориз, 10 кг. лук, 12 кг.калмари, 5 кг. скариди и още и още килограми аншоа, сьомга и др.

Всички ще могат да опитат безплатно от апетитната паеля с морски дарове. Ути Бъчваров и Слави Колибаров обещават истински кулинарен театър, защото съвсем пред очите на всички ще разкрият тайните на вкусното испанско ястие с ориз, и то в невиждани мащаби.

Ути не за първи път пробва сили в кулинарни рекорди. Наскоро той забърка огромен миш-маш, доволно количество свинско с праз, а за великанските си гозби притежава специален тиган с диаметър почти 2 метра – най-големият тиган в България, направен от стар парен локомотив. Тиганът разбира се, ще бъде основната посуда за сготвяне и на паелята.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 15 юли. Имен ден празнуват Владимир, Владимира, Влади, Владо
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 14 до 20 юли
Тръмп обяви оръжие за Украйна за милиарди и заплаши Русия с мита от около 100%, ако до 50 дни няма споразумение
България е сред най-засегнатите от климатичните промени държави в Европа
Преходът към еврото вече започна: Левовите банкноти в обращение намаляват с 6% от началото на 2025 година
Върховният съд на САЩ даде зелена светлина за закриване на министерството на образованието
Великите слушатели използват три думи, за да пробият защитната черупка на събеседниците си
Годишната инфлация в България се ускори до 4.4%