Уди Алън се отказва от киното

Уди Алън се отказва от киното

Уди Алън се отказва от киното

Уди Алън прекратява режисьорската си кариера. Това обяви той при представянето на предстоящия си 50-ти филм. Алън заяви пред испанския вестник La Vanguardia, че възнамерява да се оттегли от заниманието си да снима филми и да посвети повече време на писането, предава БГНЕС. 

Отказът му от режисьорското поприще в Европа се случва в момент, когато подкрепата му в Съединените щати рязко спада, предвид обвиненията в злоупотреба срещу него. Действието на последния му филм "Wasp 22" се развива в Париж и ще бъде заснет изцяло на френски език и завършен след няколко седмици. Алън описва сюжета на "Wasp 22" като "отровен романтичен трилър". 

Алън режисира първия си пълнометражен филм "What’s Up, Tiger Lily?" през 1966 година. Почти десетилетие по-късно той заснема хитовия филм "Ани Хол", който го изстрелва в редиците на майсторите зад камерата. Алън е номиниран за 24 награди "Оскар" и печели четири от тях. 

По време на кариерата си той винаги е бил в центъра на спорове и клюки. През 1997 г. се жени за Сун-И Превин - дете на бившата му приятелка Миа Фароу. Оттам се появяват множество обвинения в сексуално насилие, свързани с децата на Миа Фароу. Твърденията привличат значително медийно внимание, но Алън никога не е бил обвиняван или преследван и винаги е отхвърлял обвиненията. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ