Вторият астронавт, стъпил на Луната, се ожени за любовта на живота си... на 93 години

Вторият астронавт, стъпил на Луната, се ожени за любовта на живота си... на 93 години

Вторият астронавт, стъпил на Луната, се ожени за любовта на живота си... на 93 години

Едуин Олдрин можеше да остане в историята още през 1969 г., но едва ли някой в ​​света го помни. Той беше вторият човек, стъпил на Луната веднага след своя колега от екипажа Нийл Армстронг, но признанието отиде при него. Сега той може да се похвали, че е направил нещо, което заслужава да бъде запомнено: той се ожени за жената на живота си на 93-годишна възраст, пише elconfidencial.es

Астронавтът разкри това в собствения си акаунт в Twitter. "На моя 93-ти рожден ден и деня, в който ще бъда почетен и от живите легенди на авиацията, имам удоволствието да съобщя, че с моята любов през целия живот, д-р Анка Фур, се оженихме. Сключихме свещен брак на малка частна церемония в Лос Анджелис и сме развълнувани като избягали тийнейджъри", пише Олдрин. 

Вторият човек в историята, стъпил на Луната, публикува две свои снимки в смокинг заедно с жена си Анка Фур, облечена в блестяща рокля с дълги ръкави. 

Това не беше единственото съобщение, което Едуин Олдрин качи в социалните мрежи в деня на сватбата си. Астронавтът също искаше да благодари на своите последователи за добрите пожелания, които му изпратиха на рождения му ден. "Това означава много и се надявам да продължа да служа на по-голяма кауза за още много революции около Слънцето", написа той. 

Преди повече от 60 години, през юли 1969 г., трима души излетяха с космическия кораб Аполо 11 на историческо пътуване. На борда бяха командирът на мисията Нийл Армстронг, пилотът на лунния модул Едуин "Бъз" Олдрин и пилотът на командния модул Майкъл Колинс.

След 4 дни и почти 385 000 километра корабът кацна на Луната, а те станаха герои. Нийл Армстронг беше първият човек, стъпил на Луната, и се разходи по лунната повърхност два часа и 32 минути, докато Едуин Олдрин беше вторият човек, постигнал това и прекара там само 15 минути по-малко.

Тримата астронавти бяха посрещнати като герои след завръщането си на Земята, припомня изданието. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ